Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Luokittelematon

Kuumetta…

20.04.2011, saaruska

Jep, minä poden kroonista kuumetta. Ei kuumeen aiheella ole niin väliä, minä poden sitä jokatapauksessa. Viimeisen vuoden tartuntoja on ollut useita, asunto-, auto-, työpaikka-, remontointi-, sisustus-, matka- ja vauvakuume. Nämä olen ainakin kokenut. Jotta muutkin voi diagnosoida erityyppiset kuumeet, on hyvä listata ne oireineen sekä parantumiskeinoineen.

Asuntokuume:

Tämä kuume on ehkä kalleimpia ja toipumisaika voi kestää 20-30 vuotta, jollei sitten saa uutta tartuntaa ja aloita keskenjäänyttä parantumista alusta. Asuntokuumeen ensioireina on asuntojen salamyhkäinen netistä ja lehdistä bongailu. Pikkuhiljaa oireet pahenevat ja mukaan tulee tyytymättömyys omaa kotiaan kohtaan. Samoihin aikoihin voi löytää itsensä pankkien nettilaskurien käyttäjänä. Ja loppuoireina voi ilmetä pakonomaista kiukkua vanhaa asuntoa kohtaan ja huomata perustelevansa asunnonvaihtoa mitä oudoimmilla syillä. Itse tässä vaiheessa vetosin siivoushaluuni, lupasin siivota useammin ja pitää paikat siistinä. Nyt toipilaana olen jopa pitänyt lupaukseni, ainakin suurimmaksi osaksi.

Parantumiskeinona on asunnon osto tai ylipäätänsä asunnon vaihto. Ja olo jää puolikuntoiseksi mikäli vaihdokkia ei löydy.

Työpaikkakuume:

Kuume joka tulee ja menee, yleensä kaaottisen työpäivän jälkeen oireet ovat selkeämmät. Ensiapuna voi olla vapaiden työpaikkojen etsiminen netin ihmeellisestä maailmasta ja kuumeen saa poistettua helpommin mikäli sopivaa työtä ei heti löydy. Tai sitten jos taustalla on vaikkapa aiemmin mainitsemani asuntokuume. Kylmät faktat yleensä toimivat tehokkaana kuumelääkkeenä.

Autokuume:

Yleisempää miehillä kuin naisilla. Mutta mikäli mies tartuttaa sen naiseen on lopputulos selvä. Meillä siihen sairastui normaalin kaavan mukaan mies heti lumien sulamisen jälkeen. Olen ollut immuuni aiemmin, mutta tällä kertaa sain tartunnan. Lopputulos on tuolla parkkipaikalla, kiiltelee niin kauniina ja uutuudenhohtoa hehkuen. Tämä on helpoimmasta päästä taltuttaa, mies sairastuu joka vuosi siihen, joten tehokkaat hoidot ovat olemassa. Toisilla auttaa tyhjä lompakko otsalla, toisilla pettymys tarjontaan ja toisille riittää vain tiukka kieltäminen. Kuume paranee nopsaan kunhan kesärajoitukset ovat olleet tovin maanteillä ja kesärenkaat ovat vanhassa luottoajoneuvossa alla.

Remontointi- ja sisustuskuume:

Naisilla kohtuullisen sama kuin autokuume miehillä. Se iskee ja jos se tarttuu mieheen niin sitten on menoa. Toisaalta remppakuume voi tarttua pakollisena miehelle joka omistaa oman asunnon. Ja jos nainen saa nämä molemmat kuumeet samaanaikaan, ei mies voi välttyä rempalta. Kuume paranee joillakin naisilla shoppailemalla kaikkea pientä kivaa kotiin, toiset joutuvat matkustelemaan Ikeaan useasti ja toisilla on muutaman kk päästä uututta tuoksuva koti desing-kalusteilla sisutettuna.

Matkakuume:

Tämä tulee jokavuosi syksyllä. Ja se aiheuttaa paljon sivuoireita. Jotkut voisivat kutsua sitä masennukseksi, toiset taasen uteliaisuudeksi ja seikkailunhaluksi. Matkakuume paranee joko rahapulaan joutumisella tai lentoliput ostamalla. Kotimaan matkailu ja ”porauslautta”ristelyt lätäkön toiselle puolelle eivät sitä juuri paranna. Korkeintaan lievittävät oireita kunnes ne palaavat entistä pahempana. Itse olen potenut tätä jo muutaman vuoden ja viimekesän jälkeen vielä pahempana. Onneksi kuume laskee syksyllä ja siirtää seuraavaa tartuntaa vuodella.

Vauvakuume:

Salakavala kuume joka iskee aina huonossa elämäntilanteessa. Tai sitten loistavassa tilanteessa. Se iskee suurella todennäköisyydellä naisiin jossakin vaiheessa elämää. Siihen voi auttaa joko aika, vauva tai suurperhe. Oireet ovat yksinkertaiset; raskaana olevia naisia jokapuolella, vastasyntyneitä vauvoja jokapuolella ja tunne joka kuristaa kurkkua kun vain ajatteleekin mahdollisuutta kokea se itse. Kuume sahaa useimmilla, toiset etenevät asian kanssa nopeasti, kun taas toiset saavat kuumeen alas toviksi.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *